ja, weer een berichtje van ons!!! - Reisverslag uit Raxaul, India van Corriene, Sandra en Anneleen - WaarBenJij.nu ja, weer een berichtje van ons!!! - Reisverslag uit Raxaul, India van Corriene, Sandra en Anneleen - WaarBenJij.nu

ja, weer een berichtje van ons!!!

Door: anneleentje tralalalalala

Blijf op de hoogte en volg Corriene, Sandra en Anneleen

27 November 2010 | India, Raxaul

Hoi allemaal!!!

Wat we in het vorige verslag nog niet hebben gezet, is onze actie op de ward van afgelopen zondag!!!!
Afgelopen zondag zijn we ntuurlijk weer naar de ward geweest, dit keer met ons drieen, Namrata, Luig(de jongen uit zwitserland). We hebben allemaal tijdens deze week al gebeden voor deze actie en het was echt heel erg krachtig. We zijn sit keer naar de midward geweest, waar erg veel mensen waren. Er hebben wel minstens 15 mensen hun leven aan God gegeven en we hebben erg veel bijbels uit kunnen delen. We dachten dit keer heel veel bijbels meet e hebben(we hadden er zo’n 50 meegenomen in ons kleine koffertje van de Heer!!! :-D)maar weer was ons geloof te klein want ze waren er bijna allemaal doorheen. Terwijl we dachten nu toch wel heel veel mee te hebben genomen!

En dan nu verder met woensdag: we hebben deze dag weer gewerkt op de ward, maar niet de hele dag. Ik weet niet of ik het jullie al eerder had verteld, maar bij mij (Anneleen) op de afdeling, ligt een hospitalbaby, hij is achtergelaten door zijn ouders op het treinstation. Het is een jongetje van een jaar of vijf en hij is hier al minstens twee maanden. Hij leeft helemaal in zijn eigen wereld en het is schrijnend om te zien hoe weinig aandacht hij krijgt. Hij slaapt erg veel, veel te veel voor een jongen van vijf, en hij speelt eigenlijk nooit. Vandaag besloten we om hem eens lekker mee te nemen naar de speeltuin. De hoofdzuster vond het prima, maar ze zei dat hij direct ging huilen als we hem meenamen. Mooi dat hij niet ging huilen!! :-D
We hebben hem kennis laten maken met zand, vond ‘ie in het begin wel een beetje eng, hem meegenomen naar de glijbaan en lekker laten schommelen.
Daarna hebben we hem meegenomen naar het guesthouse en hem lekker gedouched en schone kleren aangetrokken. En ik denk dat dat al een hele tijd geleden is dat hij zo lekker si schoongemaakt. Op de pedriatic gooien ze altijd ee beetje water over hem heen en kleden hem daarna aan.
We hebben lekker zijn tanden gepoetst en samen met hem gelunched. En daarna heeft Corriene hem nog lekker een middagje vermaakt. Ze hebben voor hem nog steeds geen onderdak gevonden in een tehuis, dus als jullie daarvoor mee willen bidden!!! Hij heeft echt een thuis nodig, en hoort zeker niet de hele dag op een ward te liggen tussen allemaal zieke baby’s.

Donderdag hebben we onze studiedag gehad en hebben lekker gestudeerd voor onze toetsen, dat moet natuurlijk ook gebeuren. We gaan aan de eerstejaars verpleegkunde studenten een aantal lessen geven over sociale vaardigeheden naar de patient toe. Op de opleiding hier wordt daar namelijk niet zo heel erg veel aandacht aan besteed, terwijl het toch een heel belangrijk onderwerp is!!!!
‘s avonds zijn we weer de ward op gegaan met dit keer nog veel meer bijbels!!!! Ook deze keer waren er veel mensen die hun hart aan Jezus hebben gegeven. Op een gegeven moment waren we ook voor een aantal vrouwen aan het bidden en toen was de Helige Geest echt heel erg sterk aanwezig, de vrouwen waarvoor we aan het bidden waren, waren ook echt aangeraakt, heel erg bijzonder om te zien!!! We kwamen ook nog een man tegen die al vijf jaar christen was en zich nog niet had laten dopen, we moedigden hem aan om dat te gaan doen!!! Het was wel gaaf want hij heeft ook verteld dat hij Hindoe was en dat hij nu wist dat er maar 1 God was, Jezus, die hem had gered.
Hij straalde ook echt, bijzonder om te zien!

Vrijdag zijn we weer mee geweest met het community project naar het health center, samen met alle studenten. De vorige keer dat we gingen, hebben we een meisje ontmoet met het syndroom van down. Sandra had echt op haar hart om een jurk voor dat meisje te kopen omdat het gewoon rondliep in een hemdje en een short. We zijn Raxaul in geweest en hebben een echte prinsessenjurk voor haar gevonden en vandaag gingen we haar opzoeken om deze aan haar te geven. We zijn naarhet dorpje toe gelopen waar ze woonde, en het was wel schokkend om te zien hoe arm sommige mensen het daar hadden! Op een gegeven moment stonden er allemaal tentjes op het land waar mensen in woonden, zo klein en simpel en hoe ontzettend koud moet het daar wel niet zijn in de winter!!!! Uiteindelijk kwamen we aan bij het huis waar het meisje woonde. De ouders waren graan aan het zeven en een inseten dat daar overheen liepen, enorm! Maar ze maakten er gewoon meel van.
Sandra heeft wat tegen de mnoeder van het meisje gezegd, dat ze zo’n bijzondere dochter heeft en dat God heel erg veel van haar houdt en heeft toen de jurk aan het meidje gegeven en geholpen het aante trekken. Oh, je had het gezicht van het meisje moeten zien, ze was echt heel erg verbaasd dat dit voor haar was, en toen ze het eenmaal aan had, had ze een grote glimlach op haar gezicht. Echt zo ontzettend mooi om te zien.

We hebben natuurlijk ook weer heerlijk Indiaas voedsel gegeten, en daar gaan we nog eens een voor en na foto van maken. Voor het eten hebben we namelijk onze natuurlijke ‘roze’ huidskleur, maar daarna hebben we een prachtig donkerroze gekleurd gezicht en een brandende mond!!! Iedereen heeft er echt heel erg veel lol om dat we het eten zo pittig vinden, en het is natuurlijk erg leuk als ze zoveel lol hebben :-p Wij voelen in ieder geval weer dat we leven;-)

En dan zijn we aangekomen bij vandaag, zaterdag. Er is vanmorgen weer iemand vertrokken uit het guesthouse voor haar vakantie, maar er is inmiddeld ook weer een echtpaar bijgekomen uit Amerika. Dus de tafel is niet zo heel erg leeg meer, maar nog steeds een heel stuk kleiner dan we de laatste tijd gewend waren!

Morgen gaan we natuurlijk weer een actie houden op de ward en we (Anneleen en Sandra) gaan ‘s morgens naar de kerk in een sari, die we van de studenten mochten lenen; helemaal super!!! We moeten er wel erg vroeg voor uit ons bed (7.00), want ze zeiden tegen ons dat het wel een half uur zou duren om het aan te trekken!!! Maar goed, dan zien we er natuurlijk wel helemaal mooi uit en voelen we ons niet meer zo afsteken bij die prachtige indiase meiden in hun gewaden:-D

We sturen snel weer een berichtje uit India!!!!(en we zijn stiekem best wel trots dat we zo snel weer wat hebben geschreven;-) Veel liefs

• 27 November 2010 - 13:15

Ernst En Bea Berends:

Wat geweldig dat jullie zo vrij het evangelie door kunnen geven aan de mensen. Wij dachten dat het in India heel moeilijk zou zijn. Alleen daarom is het al goed dat jullie daar zijn zodat mensen Jezus leren kennen.
    Maar ook het werk blijft natuurlijk heel geweldig en vooral de kindjes die jullie kunnen verzorgen.
    Wij gaan vanavond met Ernst naar een concert van Adrian Snell. Zijn benieuwd hoe het is.
    Jullie weer veel zegen en weet dat we voor jullie bidden.
    Veel liefs van opa en Bea

• 27 November 2010 - 22:00

Rianne Bisschop:

Ha Corriene & de anderen,

Wat een verhalen zeg & wat maken jullie veel mee! Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben... Lijkt me echt leerzaam daar!

Hier is het ondertussen echt winter aan het worden;) Vanmorgen sneeuwde het zelfs een heel klein beetje!

Zet 'm op daar & ik denk aan jullie!

Liefs,
    Rianne

• 27 November 2010 - 22:00

Hanneke:

Nou dat is een snel bericht, daar kun je wel trots op zijn ja. En ook nog leuke foto's erbij. Wat gebeurt daar een hoop! Jullie zijn niet te stuiten! Wat goed dat jullie dat kleine jongetje hebben meegenomen naar de speeltuin. Een lieve groet uit De Bilt.

• 28 November 2010 - 16:18

Calham:

Hi, we got rooms for rent
    In Goa,Panaji 500 rps p/day
    call for info 00919881260737
    Calham

• 29 November 2010 - 07:57

Moeder San:

Meiden..... wat zijn we ongelooflijk trots op jullie!!!!! Wat een belevenissen en wat werkt God door jullie heen, we zijn dankbaar voor zulke meiden zoals jullie!!!! Geniet van deze byzondere tijd met elkaar, wat een mooie foto's hebben jullie geplaatst!!! Dapper hoor dat jullie hier ook nog de tijd voor nemen in al jullie drukte, heel hartelijk bedankt!!!Zo kunnen wij ook een beetje meegenieten.... en niet te vergeten...MEEBIDDEN voor jullie!!! Van ons allemaal een hele dikke zoen!!!

• 02 December 2010 - 10:01

Karin Van Vugt:

Hoi Corriene,

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! Zal een andere verjaardag zijn dan in Nederland. Hoop dat je een fijne dag hebt.

Wat een geweldig werk kunnen jullie daar doen. Ontroerend om te lezen van dat jongetje van 5 jaar. Wat een belevenis hebben jullie hem gegeven en een menswaardige dag! Wat triest dat zo'n jongetje als een baby behandeld wordt en ze hem maar gewoon laten liggen. Hoop dat er snel een oplossing voor hem komt uit deze situatie.
    Hele goede tijd nog samen met je vriendinnen.

Hartelijke groet vanuit een bevroren Nederland met sneeuw,

Karin en ome Jan

• 02 December 2010 - 13:11

Thuisfront San:

Hoi Corriene, langs deze weg willen wij jou van harte feliciteren met je verjaardag!! We hopen dat je een fijne dag mag hebben (onddanks)zover van iedereen vandaan die je zo lief is,ook voor hen de hartelijke felicitaties!! Heb je ook een lekker ontbijtje gehad?
    Hartelijke Groet van ons allemaal!!!

• 03 December 2010 - 17:24

Ditty:

Geweldig wat jullile allemaal meemaken en wat jullie kunnen doen. Goed hoor dat er zoveel bijbels uitgedeeld zijn

Lieve groetjes Ditty

• 04 December 2010 - 09:14

Judith Van Oordt:

Ha Anneleen,
    Gaaf om te horen dat jullie daar zoveel goeds kunnen doen! Ik wist niet dat jullie daar zoveel konden bereiken. De foto's zien er trouwens ook erg gaaf uit! Echt een hele andere wereld, joh. Zet hem op daar! Ik bid voor jullie.
    Liefs

• 04 December 2010 - 20:50

Hanneke Stolk:

Het is wat laat zie ik, maar Corriene ik wens je een heel gezegend nieuw levensjaar toe! Ik hoop dat je je echt jarig hebt gevoeld en je kunt het altijd nog even dunnetjes over doen als Robbie er is! Wat fijn dat hij een andere laptop voor Anneleen mee wil nemen!